onsdag 22 oktober 2014

Pensionssparande...

I det här inlägget visar jag mitt pensionssparande.. 

Har just nu sparande hos Avanza, Swedbank och pensionsmyndigheten (gamla PPM). Det är pengar från både eget sparande och från arbetsgivare.

Hos Avanza har jag ett IPS-sparande, där jag förnärvarande inte sätter in några mer pengar, och en tjänstepension från en tidigare arbetsgivare.
IPS-kontot:
Aberdeen Global Asian Smaller Cos A2
AMF aktiefond global
Fidelity Thailand A-USD
Franklin Biotechnology Disc A Acc USD
JPM Global Healthcare A
Schroder ISF Frontier Markets Eq A
Caprifol Nordiska Fonden (köporder)
SAF-LO:
Avanza Zero

I IPS vill jag ha lite högre risk och chans till högre avkastning iom att det är ett gäng år kvar till pension. Varför jag inte sätter in mer pengar här beror på att jag inte vill låsa dom till min 55årsdag. Innehavet i SAF-LO har jag lagt i Avanza Zero för att det är en gratisfond med bra spridning i svenska aktier.


Premiepensionen har jag just nu följade innehav:
SPP Global Topp 100
Seligson & Co Global Top 25 Pharmaceuticals
Didner & Gerge Global
Spiltan Räntefond Sverige
Andelen i Spiltan Räntefond är ca 40%, där ligger likvider som jag inte riktigt vet eller har bestämt var jag ska satsa. Återstår att se om det blir i bransch, land, hedge eller nån europeisk aktiefond.


På Swedbank ligger min nuvarande tjänstepension (KAP-KL) i två fonder: 
Cliens Mixfond Sverige A 
Swedbank Robur Mix indexfond Sverige.
Varför två mixfonder/blandfonder i pensionsspar?
För att  dessa två innehav skall flyttas från Swedbank till Avanza troligtvis, har inte riktigt bestämt mig ännu, och jag ville dra ner risken lite i väntan på flytten.


Hur har ni satt upp ert pensionsspar?
Ha det bäst därute /Aktienybörjaren

1 kommentar:

  1. Har fortfarande någon av Soffa fonderna. Den hade presterat bäst när jag jämförde då (slutet av 2013). Tycker dock nu att det är synd att man inte utnyttjar att förvaltningsavgiften minskar i PPM så tex. Didner o Gerge kostar <0.5% istället för runt 1.5%. Utöver Didner & Gerge fonder gillar jag även Schroder ISF Frontier Markets Eq A och Caprifol Nordiska Fonden. Dock fundersam om jag ska ha räntor nu när börsen är dyr eller om man ska köra på fonder. Schröders och D&G, även Caprifol om jag inte minns fel jobbar med värdeinvestering vilket bör funka oavsett marknad vilket är varför jag gillade de fonderna.

    SvaraRadera