onsdag 5 mars 2014

Tankar kring Prospect Capital..

Funderar hur jag ska göra med innehavet i Prospect Capital. Öka eller sälja?

Det som talar för en ökning är att kursen börjar komma ner mot en attraktiv nivå och att utdelningen ökar. Något som talar emot är hur länge de kan hålla utdelning för det lär bli ett general-ras när ökningen uteblir, vill jag vara med då?

Hur ser ni på PSEC?

Ha det bäst därute /Aktienybörjaren

3 kommentarer:

  1. Jag tycker den är en svår aktie. Ytterst lockad av utdelningen men jag förstår mig inte på riskerna. Om utdelningen var säker så borde den väl handlas ner mot 6-7 procent som i Telia? En ränta på 12 procent borde föra med sig en risk... och jag förstår inte den. Avstår därför, men mest pga ren okunskap.

    SvaraRadera
  2. Hela segmentet med BDCs (Business Development Companies - en form av riskkapitalbolag antar jag?) verkar lite... speciellt. Om man tittar på flera andra BDCs - bra lista finns här: http://www.bdcbuzz.com/allbdcs.html - så ser man att direktavkastningen ligger mellan 6% - 12% för samtliga.

    Det rör sig dock en del kring BDCs just nu i och med att de plockats bort från flera börsindex, som t.ex. S&P. Är, om jag förstått det rätt, något med reglerna för rapporteringen för BDCs som ändrats. Står en hel del på Seekingalpha.com (jag är inte smart nog för att redogöra för det själv, sorry :P).

    När det gäller PSEC har jag varit lite sugen på att öka på senare tid, men jag samtidigt känner jag att jag är lite tung i PSEC och måste diversifiera mig mer i andra bolag. Så jag nöjer mig med de 500 st jag har just nu. Har dock blivit lite intresserad av att ta en riskposition i något av de andra BDC-företagen.

    SvaraRadera
  3. Ska sätta mig i helgen och läsa igenom PSEC och BDC.. Får se vad man kommer fram till..

    SvaraRadera